woensdag 15 april 2015

TRAVEL DIARY | Een terugblik naar Griekenland vorig jaar


Alweer een jaar geleden bracht ik een week in Griekenland door. We hadden een autorondreis geboekt over het vasteland van Griekenland, waarmee we vanaf Athene via plaatsen zoals Delphi en Olympia, door bergen en langs uitgestrekte stranden het land ontdekten. Ik heb geen idee waarom ik de foto's nog nooit heb laten zien, maar ik kwam ze vorige week tegen en het leek me leuk om ze toch nog met jullie te delen.
Ik presenteer: het vasteland van Griekenland, 2014!
Athene


De eerste en de laatste dag brachten we door in Athene! Wat ik me er vooral van herinner is dat het echt heel erg warm was en dat er een hele dikke walm smog boven de stad ging, dat kan je op de foto's ook wel een beetje zien. Maar het was wel super mooi natuurlijk, de Akropolis!Helaas stond hij net in de stijgers toen wij hem kwamen bekijken, maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk (:Delphi


Daarna kwamen we aan in Delphi, waar we in echt het schattigste hotelletje ooit verbleven met echt een hele lieve hoteleigenaar. Ik weet nog dat hij tegen me zei toen we op het punt stonden te vertrekken 'don't forget to smile!' en ik vind het nog steeds heel leuk dat hij dat zei.
Dit is dus ook Griekenland: uitgestrekte heuvels met meren en rivieren ertussen, met af en toe een klein dorpje.Olympia

Olympia kent iedereen wel denk ik (al is het alleen maar van de Ch!ps-hit van vroeger, kent iemand die nog??). Dit is het dorp waar de eerste Olympische Spelen zijn gehouden en de ruïnes daarvan zijn nog steeds te bezichtigen. Dus dat deden we (:


Even een rondje rennen op de resten van de atletiekbaan (:


En dit is nog een foto van één van de ongelooflijk mooie plekken die we onderweg tegenkwamen!\

Dan vraag ik me af: zijn jullie ooit op het vasteland van Griekenland geweest? En hoe was dat?6 opmerkingen:

 1. Ik hou van griekenland, vooral ook de geschiedenis! Ga dit jaar ook naar athene + eilandje, aantal jaar geleden ben ik ook naar Kos geweest, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Griekenland is zo prachtig en ze hebben zó veel cultuur. Op elke straathoek is wel iets, haha. Ik ben nog nooit op het vasteland van Griekenland geweest, wel op de eilandjes en dat was heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, Griekenland lijkt mij zo fantastisch en zo mooi! Ik ben er nog nooit geweest, maar het staat zeker op mijn travellist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi! Ik ben wel een keertje naar Kos geweest, was ook prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi zeg! Ik zou Griekenland wel een x willen bezoeken X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een ontzettend mooie foto's! Het vaste land van Griekenland staat heel hoog op mijn lijstje, de natuurlijk lijkt mij zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: