zondag 3 januari 2016

TRAVEL DIARY | De magie van KopenhagenDe dag na kerst vertrok ik met mijn familie naar Kopenhagen. Eigenlijk was ik alweer een beetje uit de kerststemming (helaas, want Kerst is één van mijn favoriete periodes), dus ik was positief verbaasd dat Kopenhagen zo in kerststemming was met overal versieringen en kerstlichtjes. En wauw, wat een mooie stad is dat.Dag 1 


Aangezien vliegen inclusief reistijd naar het vliegveld etc. waarschijnlijk niet veel korter zo zijn dan met de auto gaan, besloten we voor de laatste optie te gaan. We vertrokken heel vroeg op 'Derde Kerstdag'  (of nou ja, heel vroeg voor de vakantie) en daar gingen we! 
Lang in de auto zitten vind ik eigenlijk wel lekker. Vooral omdat ik dan eindelijk tijd en zin heb om te lezen! Voor kerst kreeg ik onder andere het Groene Meisjesboek en een Flow-tijdschrift en ik las (voor de YouTube-liefhebbers) het boek van Dan & Phil. Heel leuk allemaal! 

Erg belangrijk om veel artsy en vooral vage foto's te maken als je lang in de auto zit. Zoals deze.

En ja, dit is de zonsondergang, want we stonden twee uur in de file (: Maar uiteindelijk kwamen we rond half zeven aan in ons hotel!

Dag 2. 
Dag 2 begon met het gekke plan om kwart voor acht op te staan (?) om naar de sportschool te gaan (??) zonder ontbijt want dat was pas om half tien (???). Kwart voor acht werd iets over acht maar ik heb het wel gedaan! Daarna een lijstje gemaakt van allemaal hotspots in Kopenhagen die ik op blogs vond en toen konden we op pad! Ik dacht dat ik goed voorbereid was op het weer met deze outfit, maar het was zóveel kouder dan in Nederland nu! Hele ijzige wind en daarom was de gevoelstemperatuur ver onder nul (voor mij in ieder geval, haha), dus ik was ingepakt met een hoofdband, sjaal, skisokken en handschoenen. 


We stapten op een Hop On Hop Off-bus omdat die precies rond ons hotel stopte en reden zo de stad door.


Very festive lights bij Tivoli, een soort amusementspark midden in de stad.


Er is altijd tijd om op de foto te gaan met levensquotes.


Dit is zó leuk aan Kopenhagen! Echt om elke hoek van elke straat kan je opeens zo'n pleintje met gekleurde huisjes vinden, zo mooi!
En daarna gingen we Indiaas eten bij ons om de hoek, zó lekker! En zoveel vegetarische gerechten in de Indiase keuken!

Dag 3. Vandaag zijn we vooral een beetje door de stad heengelopen tussen alle plekken die we nog wilden bekijken. En dan kom je onderweg soms zulke mooie gebouwen tegen!


En nog steeds was het kooouuudd, zeker voor een koukleum zoals ik. Dus even een tussenstop voor witte chocolade scones en thee (:


De Foodhallen! Deze stonden ook op mijn hotspotlijstje en waren 's avonds nóg mooier, met al die kerstlichtjes.


Ah, dit was zo'n leuke buurt! Dit was naast de universiteit met allemaal schattige winkeltjes, restaurantjes en - daar zijn ze weer - kerstverlichting.

's Avonds aten we bij een Griek die we tegenkwamen, wat als vegetariër betekende dat ik vooral van de salade en de andere bijgerechten heb gegeten... Grieks is wel één van mijn favoriete keukens, maar omdat de gerechten meestal uit vlees bestaan is het lastig. Gelukkig wel baklava als toetje (:

Dag 4.

De laatste dag gingen we naar Tivoli! Dit is een soort pretpark (vergelijkbaar met de Efteling) gebasseerd op de verhalen van Hans Christian Andersen. Het is eigenlijk alleen in de zomer open, maar speciaal voor de kerstvakantie zijn ze twee weken geopend en is het park kerstachtig gemaakt met overal nepsneeuw en kerstlichtjes. En dat zijn nou net de dingen waar ik van houd (:


De ingang is al een plaatje.

En dit was mijn trip naar Kopenhagen! Echt een hele mooie stad, het voelt heel dorps aan maar toch zijn er heel veel dingen te zien en te doen. Een aanrader dus (:

Er komt binnenkort een video online van deze trip, dus stay tuned! 

3 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's heb je gemaakt! Gelukkig hebben wij familie in Kopenhagen wonen, dus we gaan er geregeld naar toe. Helemaal geen straf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh wat leuk om te lezen zeg! Het voelt bijna alsof ik er zelf bij was ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie foto's en leuk om te lezen! Kopenhagen lijkt mij best leuk om eens te bezoeken

    BeantwoordenVerwijderen

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: