donderdag 15 januari 2015

INSPIRATION | Zo maak je in vijf minuten een blogkalender!


Even een kleine tip tussendoor voor iedereen die - net als ik - struggles heeft met het volhouden van bloggen en een beetje een reminder nodig heeft van wat ik wil schrijven en wanneer ik dat wil doen: een blogkalender! Het is heel simpel, maar heel effectief en je hebt het in vijf minuten gemaakt (ook belangrijk, nietwaar?). Vandaag laat ik je zien hoe je hieraan komt en hoe ik mijn kalender indeel om zo georganiseerd mogelijk te bloggen!

En ja, natuurlijk kan je ook een gewone kalender kopen, maar printen kost naast papier en inkt niks en ik vind het wel fijn om losse bladen per maand te nemen. Maar als je een kalender klaar hebt liggen kan je het natuurlijk daarop toepassen!

 

Wat heb je ervoor nodig?


 • Een lege maandkalender met hokjes of lijntjes (of in ieder geval ruimte om op te schrijven bij elke dag). Ik vond mijne door hierop te Googlen en dan te kijken wat je het liefste wil (bijvoorbeeld bij Google Images). Ik heb gewoon één pagina twaalf keer uitgeprint omdat ik geen goede complete kalender kon vinden, maar als jij dat wel kan scheelt dat behoorlijk wat werk!
 • Een pen natuurlijk!
 • Een leuk - en een beetje duidelijk - kleurtje stift om alle dagen op te schrijven
 • En een marker
 

En wat moet je dan doen?


Nadat je de maand, het jaar en alle dagen van de week in hebt gevuld (zorg er wel voor dat je op de goede dag begint, anders kan je weer opnieuw beginnen!) is het tijd om te plannen! Hier heeft iedereen natuurlijk eigen maniertjes voor, maar dit is de mijne: ik schrijf de titel of het onderwerp van de blogpost die ik voor een bepaalde dag af wil hebben in een hokje. Als ik deze helemaal af en ingepland/gepubliceerd heb, markeer ik hem. Zo kan ik nog steeds zien wat ik geschreven heb, maar weet ik dat ik er geen aandacht meer aan hoef te besteden.

Op deze manier kan je maanden vooruit plannen, maar ik zelf bekijk het liever per maand. Wat ik heel handig vind aan deze methode is dat je in één oogopslag kan zien hoeveel dagen er tussen je blogposts inzitten en of je een beetje varieert met je onderwerpen. Mocht je een wat meer georganiseerde blogger zijn en schrijf je elke dag één of meerdere blogposts, zorg dan voor een kalender met meerdere lijntjes of grotere hokjes zodat je meer dan één ding op een dag kan schrijven!

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen met bloggen! Schrijven jullie alles zonder van te voren te plannen of houden jullie alles bij? En hoe?

7 opmerkingen:

 1. Ik schrijf meestal vooruit, behalve dan mijn week-updates.. Tussendoor schuif ik wel in artikels. Als ik vandaag naar de moestuin ga, moet ik het niet uitstellen tot volgende week vrijdag om het te publiceren.
  Enkele maanden geleden probeerde ik artikels op vaste dagen te publiceren. Op maandag moestuin/geocachen, dinsdag week-updates, woensdag i.v.m. bouwen, ... maar soms heb ik dan weinig/niets van een onderwerp, en soms heel veel.. Dus ik schrijf naarmate de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa per dag een indeling maken is heel moeilijk, ben ik ook achter gekomen!

   Verwijderen
 2. Woooaah maanden vooruitplannen. Leuk om te zien hoe jij dit doet!
  Ik vind het voor een week altijd al lastig, omdat ik meestal te veel halve ideeën in mijn hoofd heb haha. Zelf gebruik ik een weekplanner (boekje van Hema) en daar schrijf ik altijd alles op wat met mijn blog te maken heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handig! Ga ik zeker onthouden, plannen is altijd slim om te doen dus dit helpt wel x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super handig ik gebruik mijn agenda heel erg vaak !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik momenteel de weekplanner van HEMA, maar deze is ook wel handig X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontzettend handig dit! Meestal schrijf ik het gewoon in mijn agenda haha

  BeantwoordenVerwijderen

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: