dinsdag 14 oktober 2014

WRITING | Surround yourself with positivity


Heb jij dat ook wel eens? Dat je een plaatje op Tumblr (of ergens anders natuurlijk!) ziet en compleet geïnspireerd raakt? Dat je er dagen over na kan denken, dat het door je hoofd blijft spoken?

Nou, ik wel.

Ik zag een paar weken geleden een plaatje met de tekst 'surround yourself with positive people', en dat bracht me aan het denken. Het principe van het positief denken en het positief doen vind ik heel mooi, dit is dan ook waarom ik het graag wil nastreven.
En ik wil het natuurlijk graag met jullie delen.


Surround yourself with positive thoughts

Een verandering begint altijd bij jezelf, en in dit geval begint die van binnen. Roald Dahl schreef ooit: 'if you have positive thoughts, they will shine out of your face like sunbeams and you will always look lovely'. Hier geloof ik zeker in! Mensen met een positieve geest stralen positieve energie uit en hier worden anderen ook weer blij van. Dus de moraal van het verhaal: denk aan leuke dingen! Probeer het positieve van een situatie in te zien, denk positief over andere mensen en je zal je vanzelf goed voelen (:

Surround yourself with positive people

Als je er over nadenkt, klopt het eigenlijk wel: je voelt je beter/blijer/gelukkiger als je omgaat met positieve mensen. Dat 'positieve' kan voor iedereen iets anders betekenen natuurlijk. Voor mij zijn het de mensen waar ik energie van krijg, mensen waarbij ik graag in de buurt ben, mensen bij wie ik voor honderd procent mezelf kan zijn. Dat soort mensen. Maar het kunnen ook mensen zijn die je altijd aan het lachen maken of mensen met wie je altijd leuke dingen doet. Als je er maar blij van wordt! Door ervoor te zorgen dat je veel tijd doorbrengt met dit soort mensen, zal je merken dat je je gelukkiger voelt. (Dat merk ik tenminste!)


Surround yourself with positive things

Oftewel: dingen waar je blij van wordt. Ik word blij van mijn favoriete muziek, van mooie kleding, van geweldige boeken, verre reizen en van leuke plannen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Natuurlijk is er een hele waslijst te verzinnen aan dingen die je moet doen waar je totaal geen zin in hebt, maar die je wel móet doen (denk: vaatwasser uitruimen, huiswerk maken).

Maar aan de andere kant zijn er ook waarschijnlijk dingen die je niet per se móet doen, maar waartoe je je verplicht voelt. Realiseer je dat deze dingen je misschien ongelukkig(er) maken, terwijl je ook hele andere dingen had kunnen doen! Dit kan een heel klein ding zijn, bijvoorbeeld dat je een boek aan het lezen bent dat je helemaal niet leuk vind, maar waarvan je het gevoel hebt dat je het móet uitlezen, of hele grote dingen zoals dat je gaat studeren omdat je je daartoe verplicht voelt terwijl je eigenlijk een tussenjaar wil nemen. Door goed na te denken en je te realiseren of je wel blij bent met wat je aan het doen bent, breng je meer positiviteit in je leven!

Dus wat ik probeer te zeggen: denk positief, ga met positieve mensen om en doe dingen die je leuk vind. Ik ben zelf nog niet zo ver dat ik voor honderd procent op de positieve tour ben (ik klaag bijvoorbeeld vaak genoeg een lesuur lang over hoe vervelend mijn ochtend wel niet was), maar ik ben goed op weg om mijn eigen ideeën na te streven.

En ik wil jou de wijze les meegeven om dit ook na te streven!

Nog even wat plaatjes die jou hopelijk net zo zullen inspireren als ze mij hebben geïnspireerd:Dit is misschien een iets dieper en ronduit anders artikel dan je van me gewend bent, maar ik vind het heel leuk om dit soort ideeën en overtuigen met jullie te delen! Het zou fijn zijn als je laat weten wat je vindt (: 

Liefs, Sabrina

6 opmerkingen:

 1. Great messages to bring up some nice thoughts we should never forget :)

  antes Alta que sinsilla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie boodschap! Ik ben het helemaal met je eens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, en absoluut waar. Je word een stuk blijer van positiviteit om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk artikel. Het is inspirerend. Daar hou ik van <3
  Mooi geschreven!

  Liefs,
  Anouk
  www.befitandfashionable.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een mooi en goed artikel! x

  BeantwoordenVerwijderen

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: