zaterdag 4 oktober 2014

INSPIRATION | Waar vind je nou écht lange broeken?Laatst schreef ik over mijn aankopen bij Long Tall Sally, een winkel met kleding speciaal voor lange mensen. Uit de reacties op deze post bleek dat er best wel veel mensen zijn die niet per se lang zijn, maar wel moeite hebben met het vinden van broeken met lange pijpen of shirts met lange mouwen. Dus bij deze: tips van een ervaringsdeskundige - want zo beschouw ik mezelf graag - over waar je kleding kan kopen als je iets langer bent!

Broeken van links naar rechts:
Long Tall Sally | Long Tall Sally | Primark | Topshop

In de afgelopen jaren heb ik heel wat research gedaan naar waar je de perfecte lange broek vindt en daar is deze post op gebaseerd!

Long Tall Sally

Wat is het?
Deze winkel is - zoals de naam al doet vermoeden - speciaal gericht op lange mensen. Ze hebben (voor zover ik weet) geen vaste winkel in Nederland, maar je kan wel een bestelling plaatsen op de site en een paar keer per jaar wordt er een pop-up store in Amsterdam geopend!
Waarom moet je hierheen?
Hier heb je écht lange broeken omdat het hele merk gebaseerd is op de maten van echte mensen. Je kan kiezen uit lengtemaat 36 of 38 en dat is veel langer dan in andere winkels!
Zijn er ook nadelen?
Jup, helaas wel! Naast dat het redelijk prijzig is, richt het merk zich niet op jongeren maar meer op volwassenen. Ik heb er veel broeken vandaan maar voor de andere kledingstukken ga ik liever naar een andere winkel! Als je iets ouder bent vind je waarschijnlijk meer leuk dan ik nu!

Topshop Tall

Wat is het?
De tall-afdeling van de Topshop heeft een bepaald deel van het assortiment aangepast aan langere meiden. Er schijnt een Topshop in Amsterdam te komen (of is deze er al?), maar het handigst is het om je kleding online te bestellen!
Waarom moet je hierheen?
Ik hou sowieso heel erg van de kleding van de Topshop, daarom is het extra fijn dat je hier hele mooie skinny jeans, leren jasjes, winterjassen, en nog veel meer kan krijgen! De broeken hier zijn iets korter dan bij de Long Tall Sally, maar naar mijn mening wel lang genoeg. In tegenstelling tot Long Tall Sally heb je hier 'jeugdigere' kleding, waar ik wel blij mee ben (:
Zijn er ook nadelen?
Iets duurder dan bijvoorbeeld de H&M.

New Look Tall

Wat is het?
Ook de New Look heeft een tall-afdeling! Het merk richt zich op meiden vanaf 1.75 meter en je kan het het beste online kopen.
Waarom moet je hierheen?
Een beetje hetzelfde verhaal als de Topshop: veel kleding uit de normale collectie, maar dan iets langer. De New Look is ook goedkoper dan bovenstaande winkels!
Zijn er ook nadelen?
Niet echt, alleen verschilt de lengte van de broeken naar mijn idee een beetje. Gelukkig bestaat er ook zoiets als terugsturen (:

Asos Tall

Wat is het?
Waar de bovenstaande winkels vaak wat meer basic kleding hebben - niet dat dat per se slecht is natuurlijk - heb je bij Asos hele gave en opvallende kleding! Van galajurken tot glitterleggings, deze vindt je bij Asos. Je kan je kleding online bestellen.
Waarom moet je hierheen?
Mainly omdat je hier dus hele mooie items vindt!
Zijn er ook nadelen?
Helaas wel: Asos kan behoorlijk duur zijn!

Vergeet ook niet om bij H&M, Vero Moda en Primark te kijken, soms slaag ik hier ook wel!

Als je nog tips of adviezen hebt hoor ik die heel erg graag, dus feel free to share!

7 opmerkingen:

 1. Handig! Ik heb zelf een hele kleine maat en dat betekent vaak dat de lengte ook korter is. Ben maar 1m70, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super handig artikel, ik heb geen mega lange benen, maar heb wel altijd moeite met broeken kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ik heb eigenlijk (gelukkig) nooit last van te korte broeken maar kan me voorstellen hoe vervelend het kan zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi om te weten. Zelf ben ik niiet zo lang, maar ik ga dit wel doorgeven aan een vriendin die hier wel meer moeite mee heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed artikel! Zelf heb ik niet zulke lange benen, maar een vriendin van mij wel en ik weet hoeveel moeite zij heeft met het vinden van de juiste lengte! Ik ga deze tips sowieso doorgeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zelf geen lange broeken nodig, maar wel heel tof dat je het deelt! Lief!
  X

  Joy. | justlikesushi.com |

  BeantwoordenVerwijderen

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: