zaterdag 18 januari 2014

FOOD | Mijn tweede poging in de keuken

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen, ondernam ik al eens eerder een poging tot koken. Dit was niet voor honderd procent gelukt, en daarom probeerde ik het dit weekend weer!
Deze keer met

Lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta van de Albert Heijn


(Ja dat verdient een kopje.)
Het recept kan je hier op de Appie-site vinden, maar ik wilde toch even aan jullie laten zien wat ik ervan gebakken heb (gekookt dan)!
En van te voren: nee ik kan geen eten fotograferen en nee het ziet er niet lekker uit. Maar dat was het wel! Dus een beetje imagination is required (:

Wat heb je ervoor nodig?

Nou, dit dus:

 • Acht eetlepels olijfolie (extra vierge)
 • Eén ui
 • Twee tenen knoflook
 • Eén blik tomatenblokjes (400 gram)
 • Eén theelepel suiker (niet op de foto)
 • Twee eetlepels pijboompitten
 • Twee bakjes basilicum (van 15 gram), alleen de blaadjes dus
 • Eén zak spinazie (300 gram)
 • Eén bakje cherrytomaten (250 gram)
 • Eén pakje lasagnebladen (250 gram, koelvers)
 • Eén bakje ricotta (250 gram), de kaas dus (:
(dit recept is voor vier personen!)

Voor we beginnen: alles klaarmaken!

Ik wil zelf altijd graag alles geschild en gewogen in bakjes hebben voor ik begin, dan hoef ik dat halverwege niet meer te doen! Dus: haal de blaadjes van je basilicumstokjes (dat heet vast niet zo, maar goed) af, snij al je cherrytomaatjes door midden, snipper je ui (niet op de foto) en  snijd je knoflook in plakjes. Hou wel de twee knoflooktenen apart, je moet je apart gebruiken straks!

Stap 1.

 Verhit twee eetlepel olie in een pan en fruit je ui voor vijf minuten. Na die vijf minuten bak je één teen knoflook mee voor twee minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en breng ze aan de kook. Daarna doe je er suiker, peper en zout bij om het op smaak te brengen, als dit is gedaan laat je de tomatensaus met de deksel op de pan 30 minuten stoven op laag vuur.

Stap 2.

 Doe de rest van de knoflook en de pijnboompitten in de vijzel (die heb ik niet, dus ik gebruikte een kleine deegroller en een bakje: werkt prima!). Wrijf dit tot het glad is, dan doe je de basilicumblaadjes erbij (niet allemaal in één keer!) en maak je een puree. Dit schep je in een kom waar je zes eetlepel olijfolie bij doet (dus de rest van de olijfolie). Breng het op smaak met peper en zout en je hebt je eigen pesto gemaakt!

 En dat ziet er waarschijnlijk ongeveer zo uit! Je kan het ook met een staafmixer maken, maar uit eigen ervaring weet ik dat mijn manier leuk is als je je agressie wil uiten op basilicumblaadjes (:

Stap 3.

 Als de dertig minuten voor de tomatensaus geweest zijn, voeg je een handje spinazie toe aan de saus. Dit laat je slinken en daarna voeg je nog een beetje spinazie toe, ga hiermee door totdat het op is! Daarna voeg je ook de cherrytomaten toe.

Stap 4.

Dan snij je alle lasagnebladen in de lengte in vier linten, tot ze ongeveer drie (?) centimeter dik zijn. Kook dit in vier minuten beetgaar en roer de pasta los. Dan giet je het af en doe je het terug in de pan...

 ... bij de tomatensaus! Verdeel dit over de vier borden en doe op elk bord een schepje van de ricotto en een schepje van de pesto.

 En dan heb je dit! En geloof me, het was lekkerder dan het lijkt (: Als jij (en de anderen die mee-eten) hele grote eters zijn, zou ik wel zorgen voor iets meer van alles. Maar voor nu was het prima! Echt een aanrader!
Eet smakelijk (:

(Wegens een ongemak genaamd 'crashen van mijn camera' heb ik deze foto's maar met mijn iPhone gemaakt en er een leuk instagramfiltertje overgegooid, sorry!)

3 opmerkingen:

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: