woensdag 18 september 2013

MUSIC | Waar ik zoal naar luister


Terwijl ik de regen tegen de ramen klettert en ik nog een kop thee inschenk, doe ik niets liever dan luisteren naar mijn favoriete muziek. Deze drie liedjes blijf ik draaien, sommigen al een hele tijd, anderen pas een paar dagen. Maar wat ik zeker wist, is dat ik dit met jullie móest delen. Dus voor iedereen die naar de bodem van zijn theeglas staat en zich afvraagt waar hij in godsnaam naar moet luisteren op dit moment: dit brengt je misschien op ideeën!
Somewhere only we know - Keane
Dit is een typisch herfstliedje en ik weet niet waarom. Misschien door de videoclip, misschien door het feit dat er naast dit liedje bij mijn Spotity allemaal boomblaadjes staan... Maar in ieder geval is dit een MUST om naar te luisteren op die koude herfstavonden die waarschijnlijk nog zullen komen. 


All I want - Kodaline
Van deze band zou ik wel tien liedjes kunnen posten, maar voor nu houd ik het even bij de beste. Naar mijn mening dan. Dit heeft verder geen introductie nodig, behalve dit kleine advies: wil je huilen, kijk de videoclip, wil je genieten van de muziek, kijk de lyrics-versie op YouTube. Maar dat is mijn persoonlijke ervaring hoor (:


Royals - Lorde
Dit liedje werd een paar dagen geleden door een vriendin naar me gestuurd en ik hou ervan. Waarschijnlijk ook omdat het zo anders is dan alle andere liedjes waarnaar ik luister. De videoclip heb ik net pas gezien - het leek me wel handig voor dit artikel, dat ik de clip ook daadwerkelijk gezien had - en is anders dan wat ik me had voorgesteld door alleen naar het liedje te luisteren. In ieder geval vind ik de boodschap (staat onder het filmpje als je op de link klikt!) heel mooi! 

Dus voor nu: kijk even op Buienradar wanneer het gaat regenen, pak je kop thee erbij (pot mag ook, natuurlijk), zet deze muziekjes op en staar dramatisch uit het raam. Genieten dus.

(Kleine update: ik weet dat het nog zomer is! Maar zeg nou zelf: voelt het niet als herfst? Of winter zelfs?)

7 opmerkingen:

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: