woensdag 27 april 2016

FAVOURITES | Films waar ik dit jaar van heb genotenSinds begin dit jaar heb ik lijstjes bijgehouden met de dingen die ik gekeken en gelezen heb, zo ook mijn lijstje met films van 2016! Een paar hiervan had ik al gezien (maar ik kijk sowieso graag goede films en series opnieuw) en anderen zag ik voor de eerste keer, maar ik vond ze eigenlijk bijna allemaal heel erg leuk! Vandaag licht ik een paar films uit die indruk op me hebben gemaakt of die ik worth rewatching vind.

Achtste Groepers Huilen Niet


Het boek van Jacques Vriens waar deze film op gebaseerd is heeft iedereen naar mijn idee vroeger wel gelezen. Het gaat over een meisje - uit groep acht dus - waarbij leukemie wordt geconstateerd. Het plot kende ik al van de boeken dus eigenlijk hoefde ik deze film niet per sé te zien, dus de enige reden dat mijn zusje en ik hem begonnen te kijken is omdat Nils Verkooijen (speelt één van de hoofdrollen) erin zit en we hem een hele goede acteur vinden. 

Dus ondanks dat mijn verwachtingen niet zo hoog waren, vond ik het een hele goede film! Ik ben sowieso hele grote fan van kinderen (sommigen waren al wat ouder, maar er spelen ook hele jonge kinderen in!) die goed kunnen acteren, en dat kunnen ze bijna allemaal. Het is zeker een jankfilm, dus hou de tissues binnen handbereik, maar vooral een hele mooie film.

Rating: 4 out of 5

The Longest RideDeze film zag ik voor het eerst in het vliegtuig naar San Francisco afgelopen zomer, alleen was hij toen al halverwege begonnen en kon ik het dus niet laten om hem helemaal opnieuw te kijken vorige week. Het is een romcom die - net als bijna alle andere films in dit genre - gebaseerd is op de boeken van Nicolas Sparks (met bijbehorende shitty titel), maar wel met een twist, omdat er naar twee verhaallijnen gekeken wordt. Als eerste is daar de verhaallijn waarin een meisje van een Amerikaanse sorority verliefd wordt op een jongen die zijn brood verdient met stierenrijden. Zij komen in contact met een oude man en via de brieven die hij vroeger naar zijn vrouw heeft gekregen, krijg je ook die verhaallijn mee.

Ik begon deze film met het idee dat het een loze romantische comedie was, wat het af en toe ook wel was, maar ik vond het vooral heel leuk dat ook de verhaallijn van de oude man werd verteld. Dit speelde zich af rondom de Tweede Wereldoorlog (wat ik sowieso erg interessant vind) en ik was verbaasd hoe goed dit tijdperk is neergezet. Dus ik kan dit aan je aanraden als je én geïnteresseerd bent in een beetje geschiedenis, maar ook wel houdt van een beetje wegkwijnen bij een zoetsappig romantisch verhaal. 
En hoofdrolspeler Scott Eastwood is ook al een goede reden om te kijken natuurlijk.

Rating: 3.5 out of 5

Les MisérablesWeet waar je aan begint als je deze film kijkt: hij duurt drie uur en alles wordt gezongen, en met alles bedoel ik ook ALLES. Het is het beroemde verhaal van Victor Hugo dat heel veel verschillende verhaallijnen volgt. Alles speelt zich af in Frankrijk ten tijde van de Franse Revolutie en laat vooral de verschillen tussen arm en rijk goed zien. Er zitten een heleboel bekende acteurs in deze versie (Anne Hathaway, Eddy Redmaine, Hugh Jackman) die allemaal een ander gedeelte van de situatie in Frankrijk weergeven.

Ik keek deze film in een schattig, klein bioscoopje in Amsterdam-West als een excursie met school. Met dit vak hadden we vantevoren al een deel van Les Misérables gelezen en besproken, wat de film interessanter voor me maakte. Je moet je even over het constante zingen heen zetten - zeg zelfs ik als Disney-fan -, vooral als ze zelfs tijdens gevechten besluiten al hun emoties zingend te uiten. Maar: door het constante gezang komen er ook hele mooie solo's aan bod, zoals Anne Hathaway met 'I Dreamed A Dream'. Het is vooral een hele grote productie die heel mooi en relalistisch gemaakt is.

Rating: 4 out of 5

Heb jij nog leuke films gezien die ik ook moet kijken?

2 opmerkingen:

  1. The longest ride wil ik graag nog een keertje zien! En achtste groepers huilen niet is zo zielig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoop films! Ik heb er zeker een aantal nog niet gezien

    BeantwoordenVerwijderen

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: