zaterdag 16 augustus 2014

SCHOOl | BTS #5: Georganiseerd het nieuwe schooljaar in!Het is echt zo, we zijn aan het einde gekomen van mijn Back To School-serie! Voor mij - en daarbij volgens mij ook voor de rest van Noord-Nederland - begint maandag school alweer, voor mij het laatste jaar. Om na de eerste schoolweek niet meteen bedolven te zijn onder huiswerkopdrachte en losslingerende blaadjes, geef ik je vandaag een paar tips die ervoor zorgen dat ik georganiseerd het schooljaar doorkom. En als ik het kan, kan jij het ook!


Een goed begin is het halve werk
Je wil er misschien nog helemaal niet aan denken: school. Toch helpt het heel erg om alvast alle schoolspullen voor volgend jaar opgeruimd klaar te hebben liggen. Denk maar zo: liever nu al die blaadjes en oude schriften uitzoeken, dan over een paar weken als je het heel erg druk hebt!
Hierboven zie je hoe ik mijn boeken organiseer: bovenaan mijn atlas, examenbundels, woordenboeken en (op z'n kant) alle taalgerelateerde boeken, voor mij zijn dat Spaans, Frans, Engels en Nederlands.
Onderaan aan de linkerkant mijn rekenmachines, daaronder boekjes van vorig jaar die ik moest bewaren en aan de rechterkant alle niet-talen.

Bedenk een agendasysteem en pas het toeMijn agenda is gedurende het schooljaar mijn beste vriend: het zorgt ervoor dat ik niks vergeet, overzicht heb en niet voor verrassingen kom te staan. Om het overzicht in mijn agenda te houden, maak ik gebruik van markers en symbolen. Dit is hoe ik het hier heb gedaan:
Roze: verjaardagen
Oranje: school-gerelateerd
Geel: privé-gerelateerd
Zonnetje: vrije dag of vakantiedag
En ik gebruik hokjes voor andere dingen! Hierdoor zie ik in één oogopslag op ik in een bepaalde week iets voor school moet doen en zo ja wat, verder kan ik meteen zien op welke dagen ik vrij heb of eerder uit ben. Natuurlijk kan je dit uitbreiden met meer kleurtjes en meer symbooltjes (of stickers!), maar dit is hoe ik het handig vind (:

Dit is trouwens niet mijn echte agenda, maar een voorbeeldpagina in een ander boekje! Mijn eigen agenda is een stuk groter (:


Investeer in opbergersEn mijn laatste tip: schaf mappen, ordners en dergelijke aan om je het leven makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die ik gebruik om georganiseerd te blijven: de witte map links gebruik ik voor alle losse blaadjes die ik moet bewaren, de Lief-map gebruik ik om alle teruggekregen toetsen in te bewaren en de boekensteun gebruik ik - het zal je verbazen - om mijn boeken rechtop te houden. Natuurlijk zijn er veel meer handige opbergers te koop, van pennenbakjes tot hele ladenkasten. Mijn tip is om van te voren te bedenken waar je je aan zal irriteren - bij mij was dat losslingerende blaadjes - en hier een oplossing voor te zoeken.

Dit maakt het einde aan mijn Back To School-serie! Alle voorgaande posts kan je hier bekijken, hier vind je onder andere eerste schooldag outfitinspiratie en gezonde lunchideeën.
Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en ik wens je een fijn schooljaar toe! <3

5 opmerkingen:

Heel lief dat je de moeite hebt genomen te reageren! Dank je wel! (: